Släpp lös din kreativitet med hjälp av sprayfärg

När det kommer till pyssel av olika slag kan sprayfärg vara ett kraftfullt verktyg. Med hjälp av denna färg kan du nämligen förvandla ett helt vanligt föremål till något unikt och vackert. De flesta kanske associerar denna typ av färg med graffiti, men i själva verket har den betydligt fler användningsområden än enbart detta. Därför är detta något av en favorit bland många som ägnar sig åt pyssel och hemmafix. Läs vidare så utforskar vi tillsammans hur du kan släppa lös din kreativitet med hjälp av den!

3 sätt att använda sprayfärg för att släppa lös kreativiteten

Du kan använda sprayfärg för att släppa lös din kreativitet på något av följande sätt:

 • Blåsa nytt liv i gamla möbler. Ett av de mest populära användningsområdena för denna typ av färg är att blåsa nytt liv i gamla möbler. Det kan till exempel handla om en gammal och sliten stol, ett blekt bord eller en tråkig byrå. Genom att spraya på ett nytt lager färg på möbeln kan du ge den en rejäl makeover. Därmed är detta inte bara ett ekonomiskt sätt att fixa till din heminredning utan även ett kreativt pyssel som du kan använda dig åt.
 • Skapa väggkonst. Ett annat sätt på vilket du kan använda denna färg för att släppa lös din kreativitet är genom att skapa väggkonst. Du kan med fördel använda stenciler eller maskeringstejp för att skapa spännande designer, landskap eller abstrakta detaljer. Fördelen med att använda denna färg är att den snabbt låter dig täcka större ytor och finns tillgänglig i flera olika färger, inklusive metalliska sådana.
 • Piffa till krukor. Sist men inte minst kan du även använda sprayfärg för att piffa till dina krukor och planteringskärl. Detta oavsett om du använder dessa inomhus eller utomhus. För genom att spraya på lite färg på dem kan du förvandla din trädgård eller ditt hem till en spännande yta med vackra färger. Dessutom kan du skapa kreativa designer på krukorna om du vill ta det hela till en ny nivå.

Så införskaffa en färg som du gillar och börja måla!

Fördelaktigt att gå en kurs i UGL i Göteborg

UGL, eller “Utveckling av Grupp och Ledare”, är en svensk ledarskapsutbildning som har sina rötter hos Försvarsmakten. Detta är en utbildning som vänder sig till såväl chefer som andra medarbetare. Utbildningen är upplagd som en fem dagar lång kurs där grupper på 8-12 personer deltar.

Detta är faktiskt en av de mest populära ledarskapsutbildningarna som vi har här i Sverige. Så om du befinner dig på västkusten bör du överväga att söka dig till en kurs i UGL i Göteborg. Fortsätt att läsa för att få mer information om utbildningen och de olika platser där du kan gå denna!

Utbildningen syftar till att utveckla dina färdigheter som ledare och gruppmedlem

Utbildningen Utveckling av Grupp och Ledare är en kurs som är tänkt att utveckla dina färdigheter som ledare samt hjälpa dig att utvecklas som person. När du går en kurs i UGL i Göteborg får du möjlighet att utsätta dig för situationer som du kan komma att stöta på i det verkliga livet. Du får en bättre förståelse för gruppdynamik, processer för beslutsfattande, kommunikation och konflikthantering.

Utbildningen har en unikt struktur som gör det möjligt för dig att dra lärdomar från flera olika perspektiv. Detta då du tussas samman med deltagare med olika bakgrunder. Denna intensiva kurs kan därmed ge dig en rik inlärning på en relativt kort tidsperiod.

Här kan du gå en kurs i UGL i Göteborg

Det finns flertalet platser där du kan välja att gå en kurs i UGL i Göteborg med omnejd. Alla de olika platserna bjuder på en unik miljö som främjar inlärningen. Några exempel på dessa är:

 • Lökebergs Pensionat. Denna plats är belägen nära kusten och ligger 30 minuter från Göteborg. Därmed bjuder den på en lugn miljö utan de störande ljud som man förknippar med stadsbilden.
 • Gottskär Kurs & Konferens. Denna kursgård är belägen på Onsalahalvön och har moderna anläggningar samt en fantastisk restaurang.
 • Två Skyttar. Detta är en nyligen etablerad kursgård som är belägen en timmes bilresa från Göteborg.
 • Björkhaga Hotell i Mullsjö. Denna plats är känd för sina vackra omgivningar och har nyligen renoverats.

Så kan du jämföra olika snabblån

Snabblån är en typ av lån som vanligtvis erbjuds av online-låneföretag och kreditinstitut. Dessa lån är avsedda att tillgodose akuta finansiella behov och kan vanligtvis godkännas inom en kort tidsram. Dessa lån har ofta högre räntor än traditionella lån och kräver också oftast mindre omfattande kreditkontroller och säkerheter.

Snabblån kan alltså vara en snabb lösning när du behöver pengar snabbt men det är viktigt att du gör din research och jämför olika lån innan du tar ett beslut. Att jämföra olika lån kan ta lite tid, men det är värt det för att hitta det bästa alternativet för dig. Se till att du väljer ett lån med rimliga räntor, avgifter och villkor som passar din ekonomiska situation och dina behov.

Viktigt med att jämföra aktörer som erbjuder snabblån

Här är några faktorer du bör titta på när du jämför olika lån:

 • Räntesatser. Räntesatserna för snabblån kan variera kraftigt, allt från 10-15% till över 100%. Det är viktigt att du tittar på den effektiva räntan som tar hänsyn till alla avgifter och kostnader. Ju högre ränta, desto dyrare blir lånet i slutändan.
 • Avgifter. Avgifterna för dessa lån kan också variera mycket. Det kan vara från inga avgifter alls till höga påminnelseavgifter och förlängningsavgifter. Se till att du tittar på alla avgifter och kostnader för att få en helhetsbild av hur mycket lånet kommer att kosta.
 • Kreditvärdering. Vissa lån kan kräva en viss kreditvärdering eller ha andra krav på ansökan. Titta på kraven för varje lån för att se om du uppfyller dem och om det kan påverka dina chanser att få lånet godkänt.
 • Kundsupport. Titta på hur bra kundsupporten är för varje långivare. Finns det en support via telefon eller chatt? Hur lätt är det att komma i kontakt med en representant? Ju bättre kundsupporten, desto mer hjälp kommer du att ha om det uppstår problem med lånet.

Vad är BioRePeel?

BioRePeel är ett varumärke med hudvårdsprodukter som rengör och återställer hudens balans på djupet. Nedan beskrivs mer om varumärket samt beskrivning av ett par produkter från detta varumärke.

BioRePeel i korthet

BioRePeel används av flera hudvårdsterapeuter och skönhetssalonger. Det klassas som en medicinsk produkt som stimulerar och lugnar huden tack vare dess sammansättning av olika substanser och dess peelande egenskaper.

 • Rengör på djupet tack vare peeling
 • Ökar kollagenproduktion
 • Återfuktar långsiktigt
 • Duration av resultatet i 6+ månader
 • Behandling kan ske av certifierad behandlare

Ofta rekommenderas produkten i en kombination av microneeding. Det är en behandlingsform som innebär att huden behandlas med mycket små nålar för att därmed påverka huden positivt. I vissa fall kan därmed kombinationen öka produktens effekt.

När passar BioRePeel?

Produkten kan exempelvis användas vid kraftig acne, flammig hy eller skarpa utslag. Har utslagen plötsligt uppkommit bör däremot konsultation ske av en hudvårdsterapeut eller hälsocentral. Detta för att eventuella sjukdomar, eller andra problem, ska upptäckas.

Vid olika hudvårdsproblem är det generellt en fördel att konsultera expertis för att på detta sätt använda rätt produkter – på rätt sätt.

Att tänka på inför behandling

Om en behandling planeras med BioRePeel finns det vissa saker att tänka på inför behandlingstillfället. Detta för att behandlingen ska ge så bra effekt som möjligt. Primärt handlar det om att huden inte ska vara påverkad av andra medel eller behandlingar när BioRePeel börjar att användas. Exempel:

 • Undvik stark UV-exponering två veckor före behandling.. Planera alltså inte in behandling direkt efter en utlandsvistelse i ett betydligt soligare land än Sverige. Detsamma gäller att inte solning bör ske i solarium.
 • Hårborttagning undviks två veckor före behandling. Vaxning och annan hårborttagning bör också undvikas två veckor före behandling. Däremot kan rakning ske. Det är när hårsäckarna påverkas som huden utsätts för kraftigare påverkan.
 • Exfolierande medel. Vänta minst 48 timmar efter att exfolierande medel använts.

Exempel på produkter

 • 4EVER PRE -TREATMENT KIT 4EVER PRE-TREATMENT KIT är en ask bestående av tre produkter. Produkterna kan med fördel användas inför att en TCA peeling ska genomföras, exempelvis BioRePeelCI3. Produkterna innehåller bland annat en peel-off mask bestående av och salicylsyra.
 • BioReLift 200 ML BioReLift är en eftervårdskräm som huden mycket lätt kan absorbera. Krämen har både biostimulerande och revitaliserande effekt.

Jämför kattförsäkring och få en bättre nattsömn

Det kan vara väldigt givande att äga och ta hand om en katt. Men det finns även tillfällen då det kan vara väldigt mödosamt och stressande att vara kattägare. Detta gäller inte minst då ditt husdjur blir sjuk eller råkar skada sig. Då kan du nämligen oroa dig en hel del över hur du ska kunna betala veterinärkostnaderna för katten. Därför rekommenderar vi alltid att du jämför kattförsäkring och väljer en som ger dig ett bra försäkringsskydd.

För om försäkringsskyddet är tillräckligt gott behöver du nämligen inte ligga sömnlös om nätterna. Du kan då sova gott och känna dig trygg med att de veterinärkostnader som kan tänkas uppstå kan hanteras utan större bekymmer. Med rätt försäkring för din katt kan du därmed både spara en hel del pengar i det långa loppet och dessutom få en god nattsömn. Bägge dessa fördelar är viktiga men nattsömnen är ju svår att sätta en prislapp på!

Detta bör du känna till på förhand när du jämför kattförsäkring

Det finns vissa sajter på nätet som är till din hjälp när du jämför kattförsäkring. Med hjälp av dessa kan du enklare välja den bästa försäkringen för dig och din katt. Därmed kommer vi inte gå in särskilt mycket närmare på hur du bör göra ditt urval när du jämför och tecknar en försäkring. Däremot bör du känna till detta på förhand:

 • Kattförsäkringar är billigare än hundförsäkringar. Det är generellt sett billigare att försäkra en katt än att försäkra en hund. Detta känner få djurägare som inte har bägge typerna av husdjur därhemma. Men faktum är att en hundförsäkring kan vara uppemot dubbelt så dyr. Detta beror helt enkelt på att hundars veterinärkostnader ofta blir högre sett över djurets livslängd.
 • Katter behöver generellt sett mindre vård än hundar. Som vi redan har nämnt är det billigare att försäkra en katt än en hund. Detta är såklart till din fördel när du jämför kattförsäkring. Men även om katter generellt sett behöver mindre vård än hundar är det ändå viktigt att du tecknar en försäkring. Detta för att vara på den säkra sidan.

Privat hemtjänst i Göteborg – ett bra alternativ till den kommunala

Som ett alternativ till den kommunala hemtjänsten är det möjligt att välja privat hemtjänst i Göteborg. Detta alternativ kan förvisso vara mer kostsamt men det finns också flera betydande fördelar med det. De privata aktörer som tillhandahåller denna typ av tjänster kan nämligen vara att föredra om:

 • Du behöver hjälp i hemmet men inte är berättigad till kommunal hemtjänst (eller inte vill behöva vänta på denna hjälp).
 • Du snabbt vill få hjälp under en kortare tidsperiod.

Då kan detta alternativ vara att föredra och erbjuda dig den högkvalitativa vård som du behöver.

Vad är privat hemtjänst i Göteborg och hur skiljer den sig från den kommunala?

När du använder dig av privat hemtjänst i Göteborg köper du tjänster som du betalar för ur egen ficka. Undantaget från denna regel är om den privata hemtjänsten har godkänts av kommunen. Om så är fallet betalar du istället en hemtjänstavgift till din kommun och denna regleras då av den gällande maxtaxan. I annat fall beror priset på den aktuella aktörens timpris.

Det finns egentligen ingen övre gräns för hur många timmars hemtjänst du kan få varje vecka. Dessutom har du ofta möjlighet att öka eller minska omfattningen om det skulle vara så att ditt behov förändras.

Den stora skillnaden är att du generellt sett kan få hjälp utan en krånglig ansökningsprocess och utan att behöva stå i kö till den privata hemtjänsten. Detta förutsätter naturligtvis att du själv betalar för denna hjälp snarare än att kommunen beviljar och subventionerar den. I annat fall är såväl ansökningsprocessen som övriga delar av denna process i princip identiska med den kommunala varianten.

Frågor som du kan vilja ställa till din leverantör av denna tjänst

Innan du väljer att köpa hemtjänst i Göteborg av en viss aktör kan du vilja ställa vissa frågor till denne. Till exempel kan du vilja få svar på:

 • huruvida aktören ifråga är verksam i just ditt bostadsområde
 • om företaget är fristående eller en del i en större kedja
 • vilken erfarenhet ägarna har av att tillhandahålla denna typ av tjänster
 • hur deras rekryteringsprocess ser ut.

Att börja jobba med catering i Stockholm

Det talas ofta ibland om svårigheter att hitta jobb, över hela Sverige. I huvudstaden har restaurangbranschen gått bra under en längre tid, och den som vill jobba i branschen skulle kunna söka sig mot catering i Stockholm. Det kan också vara ett alternativ för den som vill starta ett eget företag som har med mat och servering att göra.

Vad gör man när man jobbar med catering?

Den som jobbar med catering gör det möjligt för den som håller i en fest att självvara med på festen. Du bistår till exempel med mat och dryck, servering och kanske städning efteråt – beroende på om kunden önskar det eller inte. Vanliga arbetsplatser för en caterer är till exempel:

 • Studentskivor
 • Familjemiddagar
 • Midsommarfester
 • Födelsedagsfiranden
 • Företagsfester
 • Bröllop

Maten förbereds och lagas av er på cateringen i er lokal. Sedan levereras det till platsen där evenemanget ska hållas. I vissa fall kan kunden önska att maten enbart levereras och att de själva står för allt som har med servering och städning att göra.

Tilläggas bör att det också kan utgå från till exempel matbutiker och även finnas på färjor – så variationen av arbetsplatser är stor!

Arbetsmarknaden för catering i Stockholm – och överlag

En snabb sökning visar att det finns ett antal lediga jobb för den som vill jobba med catering i Stockholm. En del annonser söker någon som i huvudsak jobbar med något annat, till exempel som kafébiträde, men som också kan bistå med catering som en del av jobbet.

Det ska nämnas att det är många som jobbar med catering i Stockholm som är egenföretagare med ganska liten omsättning på verksamheten. Att dessa egenföretagare behöver hjälp med vissa tillställningar är långt ifrån ovanligt, och kan vara en jobbmöjlighet för den som söker något extrajobb.

Utbildning för att bli caterer

En bra början är att gå Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Det finns även ett par program på yrkeshögskolan som kan passa, om du är lite äldre. Att ha kunskaper som kallskänka är ofta eftertraktat av lite större företag som söker cateringhjälp. Planerar du att starta eget är det klokt att skaffa dig baskunskaper kring hur det är att driva ett företag och att skaffa sig kunder.

Fördelar med att jobba som caterer:

 • Socialt
 • Utvecklande
 • Högt tempo

Vad kostar det att bygga ett attefallshus?

En enkel byggnad för förvaring av trädgårdsmöbler, gräsklippare och andra trädgårdsredskap, ett gästhus eller ett lyxigt permanentboende? Ett attefallshus kan se ut på många olika sätt – och användas på många olika sätt. Hur mycket det kostar att bygga ett kan alltså skilja sig – dels beroende på användningsområde, dels beroende på hur det byggs.

Kostnader för uppförande att attefallshus

Det finns flera vägar till ett attefallhus – till exempel att bygga ett helt på egen hand. Att bygga i lösvirke kan vara ett roligt projekt för den händige men det är dock svårt att ange en ungefärlig kostnad. Allt beror på vilket virke som väljs samt hur virkespriserna ser ut för tillfället men troligen är detta ett av dom billigare alternativen.

Ett annat alternativ för uppförande av ett attefallshus är att köpa en byggsats. Det finns många olika modeller och storlekar att välja bland och priset för dessa kan såklart skilja sig. Enklare modeller finns dock att hitta från ca 25 000 kronor men det kan förstås tillkomma ytterligare kostnader för montering och installationer.

Det tredje alternativet, som kräver minst jobb men som också kostar mest, är att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus. Även dessa finns i många olika modeller och varierande storlekar, där enklare modeller kostar runt 700 000 kronor.

Priset anges dock i förväg och allt ingår – från att förbereda marken för bygget och resa stommen till färdigställande av insidan.

Kostnader som kan tillkomma

Vid köp av ett nyckelfärdig attefallshus ingår som sagt allt, och slutpriset anges i förväg. För andra alternativ är det dock bra att tänka på att det kan tillkomma kostnader – till exempel för markarbeten. Ska vatten och avlopp finnas i huset, vilket är ett krav om det ska användas som permanentbostad, tillkommer kostnader för det. All dragning av el måste dessutom utföras av en behörig elektriker så även det är en kostnad att räkna med för att få fram ett pris.

Dom två saker som främst avgör priset för färdigställandet av ett hus är dock:

 • Hur det byggs och vilken storlek som väljs
 • Vad det ska ha för användningsområde

Om huset ska användas som förråd eller liknande behövs inte samma standard som om det ska användas som bostad. Sammanfattningsvis går det att påstå att ett attefallshus kan kosta alltifrån några tusen och upp till flera hundra tusen eller mer.

Myspecialday – allt för fest och barnkalas

Myspecialday.se är en e-butik som säljer produkter till fest, kalas och andra typer av speciella dagar värda att fira. I utbudet finns alltifrån ballonger till bordsdekorationer – kort och gott det mesta som behövs för att lyckas med ”piffet”. Läs mer om butiken och dess utbud här.

För alla speciella dagar

Myspecialday.se är en butik på nätet, med fokus på fest- och kalasprodukter. I utbudet finns det mesta för att göra en fest eller ett kalas till ett oförglömligt ögonblick, både för huvudpersonen och för gästerna. På hemsidan går det att läsa att företaget vill att alla ska kunna vara festarrangörer – och det genom produkter med hög kvalitet och personlig service från butiken.

Produkter och utbud hos myspecialday.se

E-butiken erbjuder som sagt ett stort utbud av fest- och kalasprodukter – främst inom dekoration. Produkterna i utbudet passar till dom flesta typer av tillställningar men för att enkelt kunna navigera på sidan finns tydliga kategorier – flera av dom med samma namn som olika typer av speciella dagar.

Nedan följer några exempel på kategorier och lite om vad som finns att hitta i dessa.

 • Bröllop – Myspecialday.se har en egen kategori för bröllop, vilket kanske är en av livets allra mest speciella dagar. Här finns bland annat roliga produkter till möhippor, så som engångsartiklar med texten ”bride to be” men även vackra dekorationer till bröllopsfesten.
 • Dop – I kategorin dop hittas olika typer av dekorationer för att skapa en personlig dag. Många av produkterna går i blått och rosa men det finns även neutrala färger på till exempel ballonger och tårtdekorationer.
 • Fest och barnkalas – Fest och barnkalas är den största kategorin på myspecialday.se, som dessutom har flera underkategorier. Här gör det till exempel att välja bland olika teman, så som färgteman eller ålder, för att enkelt hitta passande dekorationer till festen eller kalaset. I denna kategori finns många roliga produkter för att fixa festen, bland annat ballonggirlanger, present- och godispåsar, girlanger, konfetti och engångsartiklar för att nämna några.

En av anledningarna till att Myspecialday.se startades var för att personerna bakom företaget såg att det saknades en butik med just denna inriktning. Som alla E-butiker började de i mindre skala och efterhand har butiken vuxit i både omsättning och produkter. Detta samtidigt som efterfrågan på just festprodukter har ökat generellt i samhället.

Hyra byggnadsställningar privat eller via företag i Trollhättan

Oavsett om det är bil, stuga eller borrmaskin som önskas hyras så kan detta både ske privat och via uthyrningsföretag. Detsamma gäller för byggnadsställningar. Vilka alternativ finns i Trollhättan och vad är fördelar/nackdelar med dessa?

Hyra byggnadsställningar i Trollhättan via…

Privatpersoner
Via flera köp & sälj-sidor går det att hyra och hyra ut produkter. Det finns även specifika uthyrningstjänster där allt från barnvagnar till byggnadsställningar kan hyras ut av privatpersoner. Fördelen med att gå via dessa sidor är att uthyrningen sker med försäkring och flera andra säkerhetsfunktioner för både köpare och säljare. Dessutom kan priset vara lägre och det kan även finnas mindre och enklare ställningar att välja på.

 • Hyra utanför uthyrningssida
  Det är fullt möjligt att hyra av en vän eller någon som exempelvis annonserar på Blocket. Men kom ihåg att när avtal knyts mellan två privatpersoner finns inget externt juridiskt skydd. Skulle det bli en tvist kring en skada, försenad återlämning eller liknande är det helt upp till parterna att komma överens. Det är även lättare att jämföra olika uthyrare och priser om uthyrningssida används.
 • Hyra via uthyrningssida
  De privatpersoner som vill hyra ut verktyg, byggnadsställningar eller kanske sina skidor kan lägga ut dessa på uthyrningssidor. Allt omfattas av deras försäkring och ofta finns inbyggda betalningslösningar samt hjälp vid juridiska tvister.

Företag
Det finns även flera företag som hyr ut byggnadsställningar i Trollhättan. Via deras hemsida går det att läsa om de olika modellerna och även ofta se om de är lediga vissa datum samt boka dem online. I och med att företagen har flera olika modeller kan det vara lättare att hitta exakt den modell som uppfyller de behov som finns. Dessutom går det att få proffsig hjälp av personer som är väl insatta i vad man bör tänka på i hanteringen av dessa ställningar. Företagen går även regelbundet igenom dessa för att upptäcka eventuella felaktigheter i tid så dessa kan åtgärdas.

Ofta större modeller
De företag i Trollhättan som specialiserat sig på uthyrning har generellt större byggnadsställningar. Det är helt enkelt inte värt att köpa in dem för 2000 kr och sedan hyra ut dem. Ska en villa på två våningar målas om behövs ofta större modeller. Är behovet mindre kan hyra ske av privatperson. Det kan även vara värt att se på vad det skulle kosta att köpa in de enklare modellerna.