Vad är BioRePeel?

BioRePeel är ett varumärke med hudvårdsprodukter som rengör och återställer hudens balans på djupet. Nedan beskrivs mer om varumärket samt beskrivning av ett par produkter från detta varumärke.

BioRePeel i korthet

BioRePeel används av flera hudvårdsterapeuter och skönhetssalonger. Det klassas som en medicinsk produkt som stimulerar och lugnar huden tack vare dess sammansättning av olika substanser och dess peelande egenskaper.

  • Rengör på djupet tack vare peeling
  • Ökar kollagenproduktion
  • Återfuktar långsiktigt
  • Duration av resultatet i 6+ månader
  • Behandling kan ske av certifierad behandlare

Ofta rekommenderas produkten i en kombination av microneeding. Det är en behandlingsform som innebär att huden behandlas med mycket små nålar för att därmed påverka huden positivt. I vissa fall kan därmed kombinationen öka produktens effekt.

När passar BioRePeel?

Produkten kan exempelvis användas vid kraftig acne, flammig hy eller skarpa utslag. Har utslagen plötsligt uppkommit bör däremot konsultation ske av en hudvårdsterapeut eller hälsocentral. Detta för att eventuella sjukdomar, eller andra problem, ska upptäckas.

Vid olika hudvårdsproblem är det generellt en fördel att konsultera expertis för att på detta sätt använda rätt produkter – på rätt sätt.

Att tänka på inför behandling

Om en behandling planeras med BioRePeel finns det vissa saker att tänka på inför behandlingstillfället. Detta för att behandlingen ska ge så bra effekt som möjligt. Primärt handlar det om att huden inte ska vara påverkad av andra medel eller behandlingar när BioRePeel börjar att användas. Exempel:

  • Undvik stark UV-exponering två veckor före behandling.. Planera alltså inte in behandling direkt efter en utlandsvistelse i ett betydligt soligare land än Sverige. Detsamma gäller att inte solning bör ske i solarium.
  • Hårborttagning undviks två veckor före behandling. Vaxning och annan hårborttagning bör också undvikas två veckor före behandling. Däremot kan rakning ske. Det är när hårsäckarna påverkas som huden utsätts för kraftigare påverkan.
  • Exfolierande medel. Vänta minst 48 timmar efter att exfolierande medel använts.

Exempel på produkter

  • 4EVER PRE -TREATMENT KIT 4EVER PRE-TREATMENT KIT är en ask bestående av tre produkter. Produkterna kan med fördel användas inför att en TCA peeling ska genomföras, exempelvis BioRePeelCI3. Produkterna innehåller bland annat en peel-off mask bestående av och salicylsyra.
  • BioReLift 200 ML BioReLift är en eftervårdskräm som huden mycket lätt kan absorbera. Krämen har både biostimulerande och revitaliserande effekt.