Att börja jobba med catering i Stockholm

Det talas ofta ibland om svårigheter att hitta jobb, över hela Sverige. I huvudstaden har restaurangbranschen gått bra under en längre tid, och den som vill jobba i branschen skulle kunna söka sig mot catering i Stockholm. Det kan också vara ett alternativ för den som vill starta ett eget företag som har med mat och servering att göra.

Vad gör man när man jobbar med catering?

Den som jobbar med catering gör det möjligt för den som håller i en fest att självvara med på festen. Du bistår till exempel med mat och dryck, servering och kanske städning efteråt – beroende på om kunden önskar det eller inte. Vanliga arbetsplatser för en caterer är till exempel:

  • Studentskivor
  • Familjemiddagar
  • Midsommarfester
  • Födelsedagsfiranden
  • Företagsfester
  • Bröllop

Maten förbereds och lagas av er på cateringen i er lokal. Sedan levereras det till platsen där evenemanget ska hållas. I vissa fall kan kunden önska att maten enbart levereras och att de själva står för allt som har med servering och städning att göra.

Tilläggas bör att det också kan utgå från till exempel matbutiker och även finnas på färjor – så variationen av arbetsplatser är stor!

Arbetsmarknaden för catering i Stockholm – och överlag

En snabb sökning visar att det finns ett antal lediga jobb för den som vill jobba med catering i Stockholm. En del annonser söker någon som i huvudsak jobbar med något annat, till exempel som kafébiträde, men som också kan bistå med catering som en del av jobbet.

Det ska nämnas att det är många som jobbar med catering i Stockholm som är egenföretagare med ganska liten omsättning på verksamheten. Att dessa egenföretagare behöver hjälp med vissa tillställningar är långt ifrån ovanligt, och kan vara en jobbmöjlighet för den som söker något extrajobb.

Utbildning för att bli caterer

En bra början är att gå Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Det finns även ett par program på yrkeshögskolan som kan passa, om du är lite äldre. Att ha kunskaper som kallskänka är ofta eftertraktat av lite större företag som söker cateringhjälp. Planerar du att starta eget är det klokt att skaffa dig baskunskaper kring hur det är att driva ett företag och att skaffa sig kunder.

Fördelar med att jobba som caterer:

  • Socialt
  • Utvecklande
  • Högt tempo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *