Oumbärliga cykeldelar

Oumbärliga cykeldelar

Om du använder din cykel mycket så är det viktigt att den fungerar bra. Annars riskerar du att komma för sent till jobbet eller skolan om cykeln krånglar. Ibland blir man tvungen att byta ut några cykeldelar så att cykeln fungerar optimalt. Det kan handla om lyset, ringklockan, däcket, bromsklossarna eller kedjan. En del personer lär sig att själv byta ut cykeldelar på sin cykel medan andra lämnar in cykeln hos en cykelreparatör. Båda alternativ har både för- och nackdelar så det är upp till dig själv att välja vem som ska byta ut cykeldelar på din cykel. 

Byta ut cykeldelar på egen hand 

Det kan verka krångligt att byta ut cykeldelar på egen hand men det går faktiskt att lära sig. På internet finns många guider och faktablad om cykeldelar så du vet hur de olika cykeldelarna fungerar och hur man gör när man ska byta ut dem. Det är alltid mycket billigare att byta ut cykeldelar själv än att lämna in cykeln hos en cykelreparatör. Det brukar också gå betydligt fortare att byta ut cykeldelar på egen hand än att lämna in den för lagning. Vissa cykelbutiker har flera veckors väntetid när de till exempel behöver beställa hem nya cykeldelar. 

Vilka cykeldelar behövs för att laga en punktering? 

Alla kan råka ut för punktering och det är ganska smidigt att kunna laga punkteringen på egen hand. För att kunna laga en punktering på egen hand behövs dock vissa cykeldelar och verktyg. Det kan till exempel vara praktiskt med en däckavtagare för att kunna få av däcket från hjulet. Man ska alltid vara försiktig när man kränger av däcket så att man inte skadar några cykeldelar som slangen och fälgen. Man ska sedan ta ur slangen från däcket och fylla det med luft, det blir då mycket enklare att se var hålet sitter. Vissa cykeldelar är vanligt att man har hemma, till exempel lagningslappar. De behövs för att kunna laga hålet i slangen. 

Cykeldelar som lagen kräver att vi ska ha 

Enligt lag så måste cykeln ha cykellyse. Nu för tiden finns det lysen som fungerar som en strömkälla så att man ladda upp sin telefon samtidigt som man cyklar. Det kan vara smidigt för den som använder sin telefon mycket och som behöver röra sig mycket i jobbet. Det finns lysen som fungerar med utbytbara batterier med de flesta föredrar uppladdningsbara batterier som fungerar med en USB-kabel. 

Drömmen om ett smalare liv

Drömmen om ett smalare liv

När sommaren närmar sig och det snart är dags för bikinisäsong så försöker många kvinnor att gå ner i vikt. De flesta vet nog att för att kunna tappa några kilon så måste man äta mindre och motionera mer. Studier visar dock att motion ofta inte har så stor effekt på viktnedgång utan det handlar mer om hur mycket man stoppar i sig. Trots vetskapen om att man inte ska äta för mycket socker till exempel så kan det många gånger vara väldigt svårt att låta bli kanelbullen till kaffet på eftermiddagen eller godispåsen när man går på bio.

Hur går man effektivt ner i vikt?

Att gå ner i vikt är ofta en lång process som kan ta månader och många gånger flera år. Många personer lyckas gå ner några kilon men går ofta upp dem igen. Det är alltid svårt att hålla vikten och att inte falla tillbaka i dåliga vanor. För att få en press på sig utifrån kan man kontakta en dietist. Då går ni tillsammans igenom dina kostvanor och livsstil och han eller hon kommer med konkreta förslag på vad du bör äta mindre av. Man kan också testa så kallade bantningspiller.

Hur är ett bantningspiller uppbyggt?

Olika bantningspiller ser lite olika ut och har lite olika innehåll. De flesta bantningspiller innehåller substanser som påverkar din ämnesomsättning. Pillret får helt enkelt din kropp att förbränna mer energi. Många bantningspiller dämpar också din aptit och får dig på så sätt att äta lite mindre. De innehåller också komponenter som gör dig piggare. Du kommer att ha mer ork för träning och för att leva ett aktivt liv. Det finns också bantningspiller som dämpar sötsuget så att du låter bli den där godispåsen eller kexchokladen när du står i affären.

Att få ett varaktigt resultat

Den största utmaningen med att gå ner i vikt brukar vara att få ett resultat som håller i sig. Vi är många som har lyckats gå ner fem kilo med som sedan går upp sex efter några månader. Det finns hela tiden tillfällen på året då det är svårt att stå emot och man utsätts ständigt för frestelser. Runt jul och nyår brukar många äta lite för mycket och lite för onyttigt och även på påsken så stoppar många i sig kopiösa mängder godis. Då kan det vara bra att man fortsätter att äta sitt bantningspiller så att man håller upp ämnesomsättningen.

Nelly – här finner du ett makalöst stort utbud

Nelly - här finner du ett makalöst stort utbud

I Nordens största nätbutik inom mode och skönhet, Nelly, finner du ett stort utbud inom dessa områden som riktar sig till kvinnor och män i åldrarna 18 till 35 år. Då de får in nyheter varje dag och har ett utbud med cirka 850 olika varumärken inom skönhet och mode, är det enkelt att förstå att man hittar något som passar ens egna smak, önskemål och behov.

På Nelly hittar du många olika varumärken från internationellt kända modehus och skönhetsjättar som Jeffrey Campbell, Converse, Odd Molly, Primeboots, American Vintage, bareMinerals, Ray Ban, Calvin Klein och Tommy Hilfiger. Du kan shoppa via märken, designers, occasion (tillfälle) eller via kategori. Givetvis hittar du också smidigt till nyheterna och kampanjerna på förstasidan. Är du lite osäker på vad du söker eller letar efter inspiration, kan du titta på topplistorna. Dessutom finns en reakategori om du är sugen på att fynda rejält.

Egna märken

Nelly har även egna märken som NLY Trend, NLY Shoes, NLY One, NLY Eve, NLY Sport, NLY Accessories, NLY Lingerie samt NLY Beach. Som du kanske förstår finns det därmed allt inom accessoarer, underkläder, badkläder, skor, sportkläder och kläder för att just du ska hitta det du söker och vill ha.

Lätt att shoppa på Nelly

Det ska vara enkelt och smidigt att shoppa på nätet. På Nelly kan du använda dig av många olika betalningsalternativ med betalkort som VISA, Mastercard, American Express, direktbetalning, PayPal, faktura , konto eller delbetalning genom Qliro. Du handlar dessutom säkert genom exempelvis Mastercard SecureCode och Verified by VISA.

Handlar du över 199 kronor på Nelly, är det dessutom fri frakt. Annars är den blygsamma fraktkostnaden 45 kronor. Ditt paket får du på 3-5 arbetsdagar men du har också möjlighet att få 48 timmars expressleverans (som gäller på vardagar) och som kostar 59 kronor. Det är en perfekt möjlighet att få hem varor som man kanske inte kan, eller vill, vänta på.  Dessutom erbjduer Nelly både enkla returer och fria byten för att göra det smidigt att shoppa från butiken. Givetvis har även Nelly spännande och prisvärda kampanjer som gör att du kan fynda rejält inom skönhet och mode, börja shoppa och se även till att få cashback på köp hos Nelly.

Marktjänster i Stockholm

Marktjänster i Stockholm

Begreppet marktjänst inbegriper en rad olika tjänster, såsom trädgårdsarbete, trädfällning, trappstädning, snöskottning, hemstädning och fönsterputsning. Efterfrågan på dessa tjänster i Stockholms-regionen har ökat mer och mer alltsedan ROT/RUT-avdrag infördes och det finns en uppsjö av företag som erbjuder olika marktjänster.

Både privata hushåll och större fastighetsägare kan anlita företag som tillhandahåller marktjänster.

Anlita rätt företag för dina behov

Det finns många parametrar att ta hänsyn till när man ska välja en firma som tillhandahåller marktjänster. Många gånger så kan man höra om besvikna kunder som har råkat ut för företag som inte levt upp till sina åtaganden. Det är därför viktigt att du analyserar vad som är viktigt för just dig, i många fall är det någon som du ska släppa in i ditt hem eller trädgård så det är viktigt att du känner tillit till företaget du anlitar.

– Kontrollera hur företaget kommunicerar med sina kunder: använd sociala nätverk och email för att se hur snabbt de svarar, hur reklamationer tas emot etc. Be även företaget om referenser som du personligen kontaktar.

– Formulera uppdraget: förklara tydligt dina förväntningar i förväg och identifiera exakt vilken tjänst du vill köpa från företaget. Be också företaget komma med en tidsplanering så du vet när du kan förvänta dig att tjänsten ska vara slutförd.

– Vilken kompetens har personalen: anlitar du t ex en arborist för att fälla träd, har hen adekvat utbildning? När det gäller slyröjning, har personalen utbildning i röjsåg och motorsåg?

– Vilken typ av produkter och utrustning använder företaget? Använder städfirman du anlitat miljövänliga produkter? Vilken typ av maskiner har företaget som ska sköta din snöskottning? Har de verktyg av hög kvalité som inte skadar din egendom?

– Pris: det billigaste företaget är inte nödvändigtvis det bästa för dig. Seriösa företag som använder bra utrustning kostar, bli misstänksam om marktjänsterna som erbjuds är för billiga.

– Vad händer om olyckan är framme? Kolla upp att företaget du anlitar har en ansvarsförsäkring som täcker om något skulle gå sönder eller bli förstört i ditt hem eller trädgård. De bör också ha en försäkring för sin personal så att du inte hålls ansvarig om någon skulle skada sig hemma hos dig.

– Har företaget F-skattsedel? Finns inte F-skattsedel så kan du inte använda dig av RUT/ROT-bidrag.

– Garanti: om du är missnöjd med resultatet efter avslutad tjänst, återkommer firman för att åtgärda misstag? Hur snabbt åtgärder de fel?

Tar du dessa punkter i beaktande när du väljer vem som ska leverera din marktjänst så minskar du betydligt risken att bli besviken!

Så köper du rätt plastband

Så köper du rätt plastband

Det finns flera olika plastband att välja mellan på marknaden. Här tittar vi närmare på två populära material för plastbandning: polypropylen och polyester.

Plastband av polypropylen

Polypropylen är ett ekonomiskt material som är framtaget för lätt till medeltung bandning, palletering och buntning. Dessa plastband finns tillgängliga i flera olika bredder, tjocklekar samt variationer av polymer. Denna produkt ger en längre utsträckning, men tenderar vid en viss punkt av utsträckning med konstant påfrestning att inte kunna återhämta sig.

Det som många användare av plastband av polypropylen känner till är att dessa band förlorar cirka 50% av spänningen inom en timme, och att denna förlust av spänning ökar i takt med omgivningens temperatur. Banden kan fås med tryck, vilket dels kan vara fördelaktigt ur säkerhetssynpunkt men även ge fördelar för den bandade produkten avseende marknadsföring av densamma.

Fördelar: Det mest kostnadseffektiva alternativet, låg vikt, enkelt att applicera, enkelt att återvinna, hög utsträckning, hög återhämtning från utsträckning.
Nackdelar: Låg hållfasthet, kan enklare gå sönder än polyester samt tveksamt ur ett miljöperspektiv.
Metoder för applicering: Handverktyg, manuella verktyg, automatiska verktyg, semiautomatiska verktyg eller automatiska maskiner.

Plastband av polyester

Polyester är det kraftigaste och mest hållbara alternativet av de material för plastband som idag finns att tillgå på marknaden. Dessa band används därför inom flera branscher som ett gångbart alternativ till stålbandning. Polyester ger en utmärkt hållfast spänning på tyngre laster och återhämtar sig väldigt bra , vilket kan hjälpa en last att absorbera en stöt utan att bandet går sönder. Polyesterband behåller dessutom sin spänning under en längre tid, till skillnad från plastband av polypropylen.

Eftersom bandning med polyesterband ger den bästa hållbarheten och den mest bibehållna spänningen av alla typer av plastbandning, används den ofta på tyngre laster som behöver en hög initial spänning samt en hög hållfasthet under förvaring och hantering. Dessa plastband har ofta ett konkurrenskraftigt pris och hög prestanda, vilket har lett till att många företag som traditionellt sett har använt sig av stålbandning har fått upp ögonen för plastbandning med polyesterband. Banden är dessutom enkla att återvinna.

Fördelar: Hög hållbarhet och bibehållen spänning, enkelt att återvinna.
Nackdelar: Mindre utsträckning än polypropylen.
Metoder för applicering: Manuella verktyg, automatiska verktyg eller helautomatiska maskiner.

Vad en flyttfirma i Stockholm kan hjälpa dig med

Vad en flyttfirma i Stockholm kan hjälpa dig med

Att flytta är ett roligt projekt som ofta fylls med förväntningar och spänning, men det kan också vara ett projekt som känns tidsödande, tungt och krångligt. Det vardagliga livet ska ju flyta på som vanligt trots att man planerar eller är mitt uppe i en flytt. Så därför passar det ju perfekt att anlita en flyttfirma i Stockholm som kan anpassa sig efter dina behov och önskemål!

Olika tjänster som en flyttfirma i Stockholm kan hjälpa dig med

En bra och seriös flyttfirma hjälper inte bara till med den praktiska flytten utan har ofta flera olika tjänster som du kan använda dig av före, under och efter en flytt. Det kan till exempel handla om packhjälp för att dina saker ska kunna färdas tryggt under flytten. Flyttfirman använder då ordentliga flyttkartonger, packpapp och annat skydds- och emballeringsmaterial som ser till att dina föremål är säkra. Vill du packa själv så har de flesta flyttfirmor kartonger och annat välbehövligt material till försäljning.

Att montera isär, eller ihop, stora, tunga och skrymmande möbler, tavlor eller gardinstänger för att ta några exempel, är en sak som sker i en flytt men som kan vara ack så jobbigt. Detta är också en tjänst en flyttfirma i Stockholm kan hjälpa dig med! Har du dessutom en tung möbel såsom ett vapenskåp, piano eller kassaskåp kan det vara en utmärkt idé att anlita en flyttfirma som även löser problemet med att frakta dessa tunga och otympliga föremål till den nya bostaden.

Om det skulle finnas föremål eller möbler som du inte vill eller kan ha i din nya bostad, kan magasinering vara en god idé. Även detta är en tjänst som de flesta flyttfirmor kan tillhandahålla och som kan hjälpa dig när du inte vet vad du ska göra av med alla dina saker. Efter en flytt ska således den tidigare bostaden städas, vilket inte är så roligt när man bara vill sätta tänderna i den nya bostaden för att få den beboelig och trevlig. Flyttstädning kan också vara en tjänst som en flyttfirma i Stockholm kan hjälpa till med, eller ha ett bra avtal med en firma som sysslar just med flyttstädning.

Villalarm skyddar ditt hem och din familj

Villalarm skyddar ditt hem och din familj

Det finns flera olika slags larmsystem att välja mellan. Vissa villalarm kan du installera själv och andra behöver installeras av yrkesmän. Vissa villaägare väljer att införskaffa ett larm som man sätter på dörrar och väggar, som kan varna grannarna om ett inbrott skulle ske. En annan typ av larm är de som använder sig av infraröda sensorer. När någonting bryter den infraröda strålen går larmet av. Ibland kan husdjur utlösa denna typ av larm, men det finns sätt på vilka man kan göra att vissa av dessa hemlarm inte löses ut på grund av familjens hund eller katt.

Oavsett vilket villalarm du väljer, är larmsystemet tänkt att skydda ditt hem och din familj. Detta är någonting som det finns ett stort behov av idag, och många villaägare känner sig betydligt säkrare när de vet att de har någon form av skydd mot inbrott i bostaden, och att larmet kan förhindra att du ställs inför den obehagliga upplevelsen att drabbas av ett inbrott.

Idag har de allra flesta villor ett larmsystem, och detta är någonting någonting du snart kommer märka om du letar efter en ny bostad och går på några visningar. Det är förstås olyckligt att detta ska behövas, men idag är det nödvändigt om du vill göra allt du kan för att skydda din familj och dina ägodelar.

Välj en professionell leverantör av villalarm

En viktig faktor vid val av larmleverantör är de anställda på företaget. Människorna är nämligen varje företags hjärta och själ. Ta gärna reda på huruvida de säkerhetsexperter som är anlitade av larmföretaget verkligen är vad de utger sig för att göra. Kontrollera att de verkligen är utbildade och certifierade för att minimera risken för en felaktig installation av ditt villalarm och andra tekniska problem som kan uppstå i samband med installationen. Expertisen bör inte heller vara begränsad till installatörerna, utan även företagets kundtjänstpersonal bör du kunna förlita dig på att få hjälp av vid behov.

Att skriva avtal är en tråkig men nödvändig del av att införskaffa ett nytt larmsystem. Du bör dock inte göra misstaget att inte vara uppmärksam på detaljer. Vissa leverantörer vill att du skriver kontrakt på två eller tre år, och det är viktigt att du väljer en avtalslängd som du själv känner dig bekväm med.

Säkerhet inom casinon

Säkerhet inom casinon

Det finns en stor sjö av mobila casinon idag. Det kan verka omöjligt att göra fel vid valet av vart man spelar. Men alla olika aktörer har faktiskt olika regler, villkor och erbjudande Man borde alltså vara välinformerad om vad som gäller där man spelar. Det finns saker man måste leta efter hos casinon för att försäkra sig om att det är bra. Här listar vi dem!

Att vara välinformerad gör spelet säkert

Det första man borde kolla är om casinot har en licens. Om så inte är fallet kan det vara så att casinot är olagligt. Dessutom försäkrar licensen om att man kontrollerat casinot och vet att inget smussel och inga trix förekommer. Det finns även olika certifikat som kan försäkra dig om säkerheten. Till de allra viktigaste hör eCOGRA. Om ett casino har licens och certifikat är det till exempel mindre troligt att bli lurad på sina cashback bonusar. Man måste även vara uppmärksam på betalningsalternativen. Det kanske är superlätt att sätta in pengar, men betydligt svårare när man ska ta ut sin vinst eller sina cashback bonusar. Man måste vara extra försiktig om man även kreditkort. Det rekommenderas att använda e-plånböcker eller direktbank.

Cashback bonusar: en fälla?

Mobila casinon skyltar ofta med att betala ut bonusar, bland annat cashback bonusar. För att inte bli lurad inom denna djungel av erbjudande, måste man läsa igenom villkoren för cashback bonus noggrant! Ofta gäller de bara inom ett spel och erbjudandet är tidsbegränsat. Det finns även flera omsättningskrav på bonusar, det vill säga vad spelaren ska göra med pengarna. För att kunna använda cashback bonusen till sin fördel måste man läsa på generellt om bonustypen men också vad som gäller hos det specifika casinot. Ta hjälp av andras erfarenheter och läs igenom den informationen som casinot tillhandahåller.

Att spela på casinon är väldigt säkert, om man gör det på rätt sätt och hos de rätta casinona. Genom att vara välinformerad och ha koll på vissa saker kan man koncentrera sig på spänningen istället för att oroa sig över att man kanske blivit lurad.

Varför ha konferens i Stockholm?

Varför ha konferens i Stockholm?

Det finns lika många anledningar att hålla i en konferens som det finns företag i Stockholm. Allas orsaker är annorlunda. Men man kan sammanfatta anledningarna inom några kategorier och ditt företag kommer säkert känna igen sig i dessa. I den här texten berättar vi om anledningarna att hålla i en konferens för företag i Stockholm.

Nystart och gruppdynamik

Stockholm är Sveriges huvudstad och landets största stad. Det är alltså inte konstigt att det här finns det flesta företagen och handeln här blomstrar. Att hålla i en konferens är alltså vanligt i Stockholm och därför finns också så många aktörer som hjälper företag att anordna en konferens i området. Varför håller man då i konferens?  Det finns ju flertalet anledningar till varför man vill ha en konferens. En av dessa kan vara att man tillsammans vill försöka vara nyskapande eller sätta sig ner och gå igenom produkter som finns i företaget eller kanske nya produkter som skall komma in i företaget. Man ska starta ett nytt projekt och vill att konferensen ska bli det nya kapitlets början, något symboliskt som samtidigt ger resultat på grund av det intensiva arbetet under en konferens.

Man kanske vill att deltagarna i konferensen ska hjälpa företaget med någon form av problem eller se vad de anställda tycker om olika framtida projekt.

Men en av grunderna med att ha en konferens är att man vill skapa en form av gruppdynamik. Där man skall få människor att jobba i en grupp och kanske utföra en viss uppgift. Att komma bort från den vardagliga arbetsplatsen och sitta i nya fräscha konferenslokaler kan underlätta detta. Samtidigt gör det lättare för konferensdeltagarna att skapa någonting bra och att företaget får ut det resultat av konferensen som de har önskat.

Hyra en konferenslokal i Stockholm

Innan man beställer en konferenslokal i Stockholmsområdet så bör man ha satt upp en budget samt ett mål med vad man vill nå med konferenslokalen. Flertalet människor försöker hyra in konferensledare som kan leda och försöka visa deltagarna fram till det gemensamma målet man vill uppnå under en konferens.

När man har sin budget så kan man börja titta på var man skall ha sin konferens i Stockholm och när man kontaktar konferensanläggningen man valt så måste man veta hur länge man vill stanna, vilka tekniska hjälpmedel man vill ha, hur många konferensdeltagare som kommer att vara med samt om man vill äta på hotellet eller den mat som konferenslokalerna tillhandahåller sina besökare. I Stockholm finns ett brett utbud så det är säkert att ni hittar något som passar er!

Utrustning och tillbehör till billiga cyklar

Utrustning och tillbehör till billiga cyklar

Du bör fundera över vilka produkter du kan tänkas behöva för att njuta av din cykling, även om det innebär att du spenderar mindre pengar på själva cykeln och tvingas välja bland enbart billiga cyklar. Om du just ska börja cyklar behöver du köpa grundläggande utrustning såsom en cykelhjälm, vadderade cykelbyxor, ett lås om du har tänkt pendla på din cykel och kanske ett par cykelskor och pedaler att fästa dessa i.

Sadeln som följer med cykeln kanske inte passar dig, eller så vill du kanske ha ett smalare styre. De flesta billiga cyklar har hjul av instegsmodell som fungerar bra för träning, men du kanske vill uppgradera hjulen till hjul med bättre prestanda. Allt detta bör du växa in när du tittar på billiga cyklar.

Nödvändiga tillbehör till billiga cyklar

När du tänker på vad du har tänkt använda din cykel till, bör du fundera över om det är någonting du inte klarar dig utan. Du kanske inte kommer på någonting omedelbart, men här får du några förslag på tillbehör som din cykel kan tänkas behöva:

  • Flaskhållare. Många billiga cyklar saknar flaskhållare eftersom de oftast är framtagna för tävling på kortare distanser. Om du har tänkt cykla i längre än en timme kommer du sannolikt behöva dricka.
  • Pakethållare. Om du pendlar till jobbet på din cykel bör du överväga att montera en pakethållare på din cykel, även om du i dagsläget nöjer dig med att bära ryggsäck när du cyklar.
  • Stänkskärmar. Stänkskärmar är ett annat viktigt tillbehör för pendlare, men dessa kan fästas på långt ifrån alla billiga cyklar. Om du inte pendlar på cykeln men är en racercyklist som gillar att cykla på vintern, kan ett par stänkskärmar vara en bra investering.
  • Utrymme för att växa in i cyklingen. Här pratar vi inte rum för att växa in i cykeln längdmässigt, utan utrymme för att låta din cykel utvecklas med dig. Om du är helt ny inom cyklingen men har tankar på att tävla, bör du köpa en cykel som är tillräckligt bra för din tidiga träning men även dina första tävlingar. Om du är nybörjare och lär dig cykla, är det förmodligen din rörlighet och kondition som kommer öka mest över tid. Du bör då köpa en cykel som gör det möjligt för dig att hålla dig i form över tid.