Jobba i Norge som bemanningsläkare via ett bemanningsbolag

Under årens lopp har tusentals utländska läkare från världens alla hörn letat sig till vårt västra grannland. Även du har möjlighet att arbeta i Norge som bemanningsläkare. Det finns nämligen en stor efterfrågan på läkare i landet och därför vill vårdgivarna gärna locka till sig utländska sådana. Särskilt stort är behovet av specialistläkare av olika slag men även som allmänläkare har du goda möjligheter att få jobb. Fortsätt att läsa så ska vi berätta mer om detta!

Många svenskar arbetar i Norge som bemanningsläkare

Som vi redan har nämnt väljer många norska vårdgivare att vända sina blickar mot utlandet i sin jakt på läkare. Framför allt har de såklart lyckats locka till sig många danska och svenska läkare under årens lopp. Detta är inte särskilt konstigt då vi alla har ett språk och en kultur som i mångt och mycket liknar varandra.

Generellt sett liknar också den norska vårdapparaten vår svenska dito. De allra flesta läkarbesök i landet sker inom den offentliga sektorn. Det finns naturligtvis även ett mindre antal privata kliniker samt ett antal mindre specialiserade sjukhus. Men tack vare den norska välfärden har man lyckats erbjuda sina invånare en förhållandevis god vård trots den ekonomiska kris som råder inom vården i Norden.

Om du vill söka dig bort till en förhoppningsvis lite mer attraktiv arbetsmiljö kan därför detta vara något att ta fasta på. Du kan nämligen välja att göra som många andra svenskar och ta anställning i Norge som bemanningsläkare. Genom att göra detta breddar du din erfarenhet genom att även få se hur den norska sjukvården fungerar i praktiken.

Fördelarna med att jobba som stafettläkare

Fördelarna med att vända blickarna mot Norge och arbeta som stafettläkare där är flera. Till exempel får du:

  • En arbetsgivare som är omtänksam och värnar sina medarbetare på ett annat sätt
  • En bra lön och generösa arbetsvillkor
  • Mer tid för kliniskt arbete då du behöver lägga mindre tid på administration
  • Möjlighet till stor flexibilitet och frihet vad gäller ditt arbetsschema
  • Stor uppskattning för den insats som du gör
  • Möjlighet till personlig utveckling och fortbildning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *