HLR-utbildning i Malmö

Varför skulle jag gå en HLR-utbildning i Malmö, kanske du tänker? Hjärt-lungräddning (HLR) är en metod med ett antal steg som är framtagen för att främja blodflödet och syretillförseln hos en person som har slutat andas och inte har en normal hjärtrytm. HLR innefattar bland annat bröstkompressioner, genom vilka den person som räddar offret pumpar dennes bröst. Detta görs för att hålla igång blodcirkulationen. HLR innefattar även mun-mot-mun-metoden, där man förser offret med syre. Det finns vissa sjukdomstillstånd då hjärt-lungräddning är nödvändigt och kan rädda liv då HLR omedelbart inleds. Några exempel på sådana tillstånd är hjärtattacker och hjärtstillestånd.

Rädda liv efter din HLR-utbildning i Malmö

De medicinska tillstånd som kan föranleda hjärt-lungräddning, såsom hjärtattack och stroke, kan resultera i att offret är medvetslöst och inte går att få kontakt med. En person som har upplevt en andningskollaps eller cirkulatorisk kollaps kan drabbas av medvetslöshet på grund av bristande syretillförsel till hjärnan. Ett offer som befinner sig i detta tillstånd kommer antingen inte kunna svara på verbala tilltal eller ha väldigt svårt för att få fram ett svar.

En person som inte går att få kontakt med och som inte andas behöver omedelbart få hjärt-lungräddning för att ha en god chans att överleva. Att andningen har upphört beror på att hjärtat, hjärnan eller andra organ och vävnader i kroppen inte får tillräckligt mycket syre. För att hjälpa en nödställd person bör du ha genomgått en HLR-utbildning i Malmö, så du besitter de kunskaper som krävs för att ge hjärt-lungräddning på ett korrekt sätt. Du bör också bedöma om den medvetslösa personen andas genom att försiktigt trycka offrets panna bakåt för att luta huvudet lätt uppåt. Munnen bör vara lite öppen och du bör även kunna se huruvida offrets bröst rör på sig, samt försöka lyssna och känna efter om personen andas.

Om hjärnan inte får tillräcklig syretillförsel kan hjärnskada uppstå redan inom ett par minuter. Kan du inte se några tecken på att personen andas, bör du därför skyndsamt påbörja hjärt-lungräddning för att få igång syretillförseln till hjärnan och övriga delar av kroppen. Du som känner att du inte vet vad du ska göra i en sådan här situation bör fundera på att gå en HLR-utbildning i Malmö. Efter att ha gått en sådan utbildning kommer du veta hur du ska agera i en nödsituation och kan således ha goda möjligheter att rädda livet på medvetslösa personer i nöd.

Läs mer om hjärt- och lugnutbildningar i Malmöregionen på hlrutbildningmalmö.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *