Detta bör du ta med dig på en MTB-semester

Detta bör du ta med dig på en MTB-semester

Om du har planer på att ge dig iväg på en MTB-semester eller ett träningsläger under året finns det vissa saker som du helst inte vill glömma. Det är en spännande tid då du planerar för din MTB-semester och förbereder dig för denna, men det kan också upplevas som en tid med extra mycket stress. Oavsett om du har tänkt ge dig av utomlands, kanske till alperna, eller planerar att stanna hemma och testa några nya MTB-spår här i Sverige, behöver du extra mycket packning när du ska ge dig ut på en lite längre resa. Här har vi sammanställt en lista över de saker du bör ta med dig på en MTB-semester. Genom att följa denna kan du vara säker på att du har med dig alla förnödenheter och att du är redo för ditt MTB-äventyr!

Packning

Vilken saker som bör packas ner i resväskan beror på vart i världen du reser och hur klimatet kommer vara där. Generellt sett bör du ta med dig reserver av de flesta produkter, så du har en extra om någonting skulle hända med den första.

  • Hjälm. Vilken typ av cykelhjälm du behöver beror på vilken typ av cykling du kommer ägna dig åt, men även vilken typ av hjälm du känner dig mest bekväm med att använda.
  • Knäskydd, armbågsskydd samt rygg- och bröstskydd kan behövas, beroende på dina personliga preferenser. Med rätt skydd kan du se till så din cykelsemester illa och i förtid.
  • Glasögon. Solglasögon och/eller cykelglasögon.
  • Cykelskor för platta pedaler eller pedaler utan clips.
  • Kläder. Cykelbyxor, cykeltröjor, strumpor, samt andra kläder som du väljer utifrån vädret.
  • Vätskesystem. Med ett vätskesystem av tillräcklig storlek kan du förhindra att du blir uttorkad under dina cykelturer.
  • Se till att du packar ner viktiga cykelverktyg såsom däckverktyg, multiverktyg och däckpump. Ett par extra cykelkomponenter kan vara bra att ha med om plats finns och om du kanske ska bege dig runt där inga butiker finns nära till hands.

Cykel

På vissa ställen kan du hyra en mountainbike, vilket besparar dig en hel del besvär. Det kan dock vara en bra idé att ta med sig sin egen sadel och de egna pedalerna. Om du ska ta med hela din cykel behöver du tänka på såväl transportkostnader som försäkring och att serva den före avresan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *