Att planera en lyckad teambuilding i Stockholm

Är du ansvarig för att planera årets teambuilding? Här följer ett par råd på vägen – så att resultatet blir så lyckat som möjligt när resan planeras till Stockholm.

Åk iväg

En av de viktigaste punkterna inom teambuilding är att lämna arbetsplatsen och helst av allt även den egna staden. Det är därför så många företag åker till Stockholm istället för att ha konferens, kick-off eller teambuilding i den egna staden. Att skapa ett team ska inte störas av vardagsbekymmer.

Mål – Mål – Mål – Mål

  • Första steget är att sätta på pränt vad målet är. Varför åker företaget på teambuilding till Stockholm? Är det för att ha roligt tillsammans eller finns ett större mål än så? Det är otroligt lätt att boka boende, konferenslokal och aktivitet – utan att egentligen ha något tydligt mål.
  • Andra steget är att förmedla detta mål till alla deltagarna. Delar de målen? Vill de delta för att nå dessa?
  • Tredje steget är att utvärdera, har vi nått målen? Därmed behöver det även vara något mål som är går att mäta.

Inkluderande teambuilding

Motsatsen mot teambuilding är ”exkluderande aktivitet”. Målet är helt enkelt att alla ska kunna vara med – på samma villkor. Med tanke på vilket extremt stort utbud det finns av aktiviteter finns heller ingen anledning att välja något som inte alla kan vara med på. Kanske ska höghöjdsbanan väljas bort och ersättas med en klurig problemlösning i grupp.

Även här får man ännu en gång gå tillbaka till målet med aktiviteten. Är det att gruppen ska lära känna varandra bättre, skapa ett bättre team och ha roligt tillsammans – bör det även vara en aktivitet där alla är med.

Boende – för att gynna gruppen

Även boendet kan tydligt påverka hur gruppen interagerar. Är det ett hotell i centrala Stockholm med närhet till shopping, pubar och uteliv? Då är risken att några anställda försvinner ut i Stockholms pulserande nattliv redan efter middagen.

Är det istället ett hotell som ligger mer avskilt kan gruppen umgås på hotellet under kvällen. En gemenskap som går hand-i-hand med målet med en resa där målet är att skapa en stark grupp.

Köpa in bokning av teambuilding i Stockholm

Är ni bara 4 – 5 personer på företaget är det inte speciellt svårt att ordna med allt från boende till resor. Är det däremot 10 – 15 eller ännu fler är det inte lika enkelt längre. Hur mycket tid behöver du lägga ner på all planering? Vad kostar det att ta in ett eventföretag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *