Råd och tips via Tandläkareinfo

Råd och tips via Tandläkareinfo

Tandläkareinfo anger att de har information om ”allt inom tandvård”. Sidan är under uppbyggnad och lever inte riktigt upp till dess slogan – än.

Om Tandläkareinfo

De som driver Tandläkareinfo har ”lång vana av tandvård”. De anger även att de har de utbildningar som krävs för att adekvat information och råd ska kunna ges för att personer ska kunna få en bättre tandhälsa. Målet med webbplatsen anges vara att ”bredda kunskapen” och att på olika sätt avdramatisera bilden av tandvården som många personer har.

Tandhälsa – Går framåt eller bakåt?

Behövs det mer information om hur man får bättre tandhälsa? Ja, det anser Tandläkareinfo som exempelvis påvisar att tandhälsan försämras av:

  • Sämre mat
  • Mer läsk
  • Mer sötsaker

Hur bryts trenden? För personerna bakom Tandläkareinfo handlar det just om information. Att få människor att få kunskap som kan ligga till grund för bättre långsiktiga val – för en bättre tandhälsa.

Samtidigt har Sverige en fantastisk tandvård och en mycket god allmän tandhälsa. Delvis kan detta bero på att kontroller sker gratis på barn och till en låg kostnad på vuxna. Det är helt enkelt självklart att gå och kontrollera sin tandhälsa ca en gång varje år. En kontroll som kan upptäcka problem på ett tidigt stadie.

Information via faktatexter

De som driver Tandläkareinfo ”brinner för” tandhälsa och hoppas att även detta engagemang ska synas i de texter som publiceras på webbplatsen. Exempel på artiklar som går att läsa är:

Vikten av en god tandvård

Alla vet att det är viktigt att gå till tandläkaren för att undersöka och eventuellt laga sina tänder. Men vad är faran om detta inte sker? I artikeln lyfts exempelvis problemet med plack upp men även risken för att till och med förlora tänder och hur detta kan påverka en människa.

Har du rätt förutsättningar för tandimplantat?

Tandlossning kan uppkomma av väldigt dålig tandhälsa, men även av sjukdomar. Oavsett kan lösningen vara att få tandimplantat. Däremot har inte alla förutsättningarna för att kunna ha implantat.

Inför att en person får implantat sker alltid en grundlig undersökning varpå tandläkaren kan ta fram en arbetsprocess och prisförslag. Då det är en stor kostnad bör patienten alltid kontrollera om kostnaden på något sätt kan täckas av dess försäkring.

Läs vidare om tandhälsa på Tandläkarinfo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *